Ik ben de moeite

Psychologische begeleiding in kleine groep

Als psychologe merk ik dat veel kinderen erg onzeker zijn en hiervan last hebben in de les ("ik durf niet te antwoorden"), op de speelplaats ("gaan ze me wel leuk vinden?"), tijdens hobby's ("ik kan dat toch niet"), ... .
Omdat soms de stap naar individuele begeleiding nog eng is, organiseer ik daarom een workshop rond dit thema, zodat we heel laagdrempelig kunnen starten en door de kracht van een kleine groep vaak al met een grote impact. Beseffen dat je niet alleen bent, doet immers al zoveel.

Dus bij deze: 'ik ben de moeite'-workshop,  een halve dag speciaal voor kinderen uit het lager onderwijs (vanaf +- 9 tot 12 jaar) die soms last hebben van onzekerheid, voor gevoelige kinderen die hun kracht nog niet volledig kennen.

Waarom zou je kind deze workshop volgen?

  • je vindt dat je kind zijn/haar zelfvertrouwen wel een boost zou kunnen gebruiken
  • je wil je kind laten ontdekken welke mooie eigenschappen die allemaal al heeft
  • om je kind rust te leren inbouwen via ademhaling
  • je wil je kind de kracht van een kleine veilige groep laten ontdekken - 'ik ben niet alleen'

Wat kun je verwachten?

De focus van de workshop ligt op onzekerheid (hoe zie ik mezelf?). We gaan aan de slag met Schatgravers, een tool om op een positieve manier rond het zelf te werken. Wie ben ik? Welke mooie eigenschappen heb ik? Hoe zien anderen me?
Als psychologe vul ik deze workshop ook aan met oefeningen vanuit ACT (Acceptance en Commitment Therapie) en ademhalingsoefeningen.

 

In kleine groep: max. 4-5 kinderen, die in het lager onderwijs zitten. Gezien het thema is de ideale leeftijd ongeveer vanaf 9-12 jaar.
Leeftijd is slechts een richtlijn, voel dus zelf een beetje aan of de inhoud passend is bij de leefwereld van je kind.

 

Wanneer, waar, prijs?

  • 3 uur: nog geen nieuwe datum gepland
  • door wie: mezelf
  • in de praktijk (Gavergrachtstraat 103, Drongen)
  • Prijs: €75


Opgelet: inschrijven is definitief, terugbetaling is niet mogelijk. Kan je kind niet naar de workshop komen, kan je hem cadeau geven aan een ander kindje (uit de juiste leeftijdsrange).
Je krijgt van mij -zodra ik de inschrijving kan bekijken- een bevestigingsmail met de betalingsinformatie. 
De workshop gaat enkel door na voldoende inschrijvingen, indien dit niet het geval is, wordt hij geannuleerd (en wordt de betaling teruggestort).