Wat doet een psycholoog?

 

Als klinisch psychologe bied ik psychologische begeleiding aan kinderen, adolescenten en volwassenen. 
Ik bied een luisterend oor aan ieder die op een bepaald moment met iets in de knoop zit. Ik kan de knoop niet doen verdwijnen (ik heb immers geen toverstaf) maar samen kunnen we de knoop draaglijker maken. 

 

Hoe ga ik te werk?

Eerst plannen we een intakegesprek, een eerste ontmoetingsmoment waar je je verhaal kunt vertellen zodat ik beter kan begrijpen wat er aan de hand is. We bekijken ook welke ondersteuning ik kan bieden en of dit past bij je hulpvraag. Bovendien kunnen we hier voeling krijgen of er een match zou kunnen zijn voor de begeleiding, tenslotte is vertrouwen en je op je gemak kunnen voelen bij iemand heel belangrijk binnen het proces.

Bij de begeleiding draait het om vertrouwen en aandacht voor je noden en waar je naartoe wil werken. Afhankelijk van het besproken 'begeleidingsplan' gaan we samen naar verandering/groei toe via gesprekken, creatieve technieken zoals verhalen, tekeningen, ACT, yoga, mindfulness, ... . Ik combineer allerhande modellen, technieken en materialen omdat elk individu immers uniek is.