Psychologische begeleiding voor kinderen

 

Als ouder doe je er alles aan om je kind gelukkig te zien. Soms merk je echter dat je kind zich niet goed voelt, maar weet je niet wat je precies kan doen. De moeilijkheden die kinderen of jongeren ervaren zijn erg verschillend.

 

 • Sociaal-emotionele moeilijkheden (faalangst, onzekerheid, weinig weerbaarheid, veel boosheid of verdriet, ...)
 • Gedragsproblemen
 • AD(H)D
 • Autismespectrumstoornissen
 • Lichamelijke klachten (spierspanning, hoofdpijn, buikpijn, ...)
 • Slaapproblemen
 • ...

 

Psychologische begeleiding en ondersteuning kan dan hulp bieden, zowel voor je kind als voor jou (jullie) als ouder(s).

 

Wat doet een kinderpsycholoog?

 

Als klinisch psychologe bied ik psychologische begeleiding aan kinderen en adolescenten. Eerst is er een intakegesprek met  de ouders (soms met kind) om beter te begrijpen wat er aan de hand is en welke hulp ik kan bieden. Samen maken we daarna een plan op voor de verdere begeleiding en zoeken we samen naar nieuwe inzichten en mogelijkheden. 

 

Hoe ga ik te werk?

 

Bij de begeleiding draait het om vertrouwen en aandacht voor het belang van je kind. Afhankelijk van het opgemaakt begeleidingsplan, gaan we samen naar vooruitgang toe, via ACT, gesprekken, creatieve technieken zoals verhalen, tekeningen ... . Ik combineer sowieso allerhande technieken en materialen (gedragstherapeutische technieken, maar ook yoga, ademhaling, werken rond talenten, mindfulness, ... ). We blijven onderling in contact om de vooruitgang van je kind gezamenlijk op te volgen en indien nodig het begeleidingsplan aan te passen.

Wanneer jij of uw kind zich gesterkt voelen om verder op weg te gaan, ronden we stapsgewijs af. Dit houdt in dat we de frequentie van de begeleiding afbouwen, in onderling overleg.  Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat jij en/of uw kind nog een keer per maand langskomt, vervolgens om de 3 maanden en ten slotte bouwen we volledig af.   

 

Als ouder(s) kun je bij mij ook terecht voor gesprekken over ouderschap en opvoeding en kan ik je (jullie) technieken aanleren om ook als ouder en persoon te groeien (ouderbegeleiding).

 
 

Wanneer:

 • enkel op afspraak
  Eerste afspraak kan via mail of telefonisch

 

Waar:

 • in de praktijk (Gavergrachtstraat 103 in Drongen)

 

Duur & prijs

 • ongeveer 1 uur (begeleiding, zonder verslaggeving)
  vanaf maart 2024 €75 voor nieuwe cliënten
  voor bestaande cliënten vanaf juni 2024

  Start via intakegesprek (enkel met de ouders): €90 (1 uur)

 


Annuleren van afspraak

Als je door omstandigheden niet op een afspraak aanwezig kan zijn, wordt er verwacht dat je dit minstens 48u op voorhand meldt.

 • Wordt de afspraak minder dan 48u op voorhand geannuleerd, dan wordt de sessie aangerekend.

Deze regel is niet van toepassing als er sprake is van overmacht zoals ziekte of ongeval (bewijsje kan gevraagd worden).