Zomerkamp 2024 - tieners

19 - 23 augustus 2023

 

Met de kleinschalige yoga & creativiteitskampen zullen we iedere dag beginnen en eindigen met yoga om zo te ontdekken, te ervaren hoe we de stress in ons lichaam kunnen verminderen en/of meer energie kunnen krijgen. Samen bewegen, samen plezier maken, samen tot rust komen, samen het eigen lichaam leren kennen én op een meer efficiënte manier leren gebruiken is het doel. Door het beoefenen van yoga in de tuin (bij slecht weer natuurlijk binnen), zullen de tieners zich meer bewust worden van hun lichaam, emoties en gedachten. Fysieke en/of mentale spanningen zullen verminderen, het lichaam wordt soepeler en sterker en ze krijgen tools aangereikt om in het dagelijkse (school)leven te kunnen gebruiken.

 

Gevoelens staan centraal - niet alleen het benoemen van gevoelens bij zichzelf en bij anderen, maar ook het begrijpen en aanvaarden van zowel leuke als minder leuke gevoelens. We maken tieners bewust van hun kwaliteiten en talenten en deze te laten ontdekken bij zichzelf en bij anderen.

 

Daarnaast zullen we bij droog weer ook elke dag tijd nemen om in openlucht te spelen of te rusten in de natuur en minstens één (mindfulness) wandeling te ondernemen. Het yogakamp wordt een combinatie van yoga, in de natuur zijn, knutselen voor tieners, verbinden met zichzelf en anderen en zoveel meer. 

 

Eén ding  is zeker en blijft een vaste waarde van het yogakamp: het wordt een kamp waarin de tieners zichzelf kunnen zijn, en even niet teveel moeten nadenken om op een eigenzinnige manier plezier te beleven aan beweging. 

 

 

Leeftijd: 13 - 17 jaar

Groep van max 16 kinderen

 

 

Het yogakamp wordt begeleid door  Nina, (kinder)yogadocente & ervaren mama, en Marissa, psychologe & (kinder)yogadocente

 

Dagprogramma

 

8u30 - 9u00:      Aankomen

9u00 - 10u30:    Uitleg dagindeling - Zonnegroet

                             Yoga & crea

10u30:                 Tussendoortje (graag enkel fruit meegeven)

10u45 - 12u00:   Spellen - knutselen - Yoga

12u00 - 12u30:   Lunch

12u30 - 13u30:   Babbel- /Rust- /Speeluurtje

13u30 - 14u30:   Yoga & crea

14u30:                  Vieruurtje

15u00 - 16u00:   Yoga & crea

16u00 - 16u30:   Afronden

16u30 - 17u00:    Betalende opvang (€ 5,- per dag)Waar?

Parochiezaal Luchteren, Gavergrachtstraat 103a, 9031 Drongen

 

Voor wie?        

De kampen zijn gericht naar tieners van de middelbare school.

Groep van max 16 tieners

 

Wat breng je mee?

  • Gemakkelijke kledij (eventueel andere broek voor yoga en wandeling)

  • Wandelschoenen

  • Fruit voor in de voormiddag, een koek of stuk fruit voor in de namiddag

  • Lunchbox (kan in de frigo)

  • Waterfles

     

     

 

Prijs

Voor een yogakamp van 5 dagen betaal je € 185,- inclusief verzekering voor de eerste inschrijving. Bij het inschrijven van broer of zus ontvang je 10% korting op de tweede (of derde) inschrijving (fiscaal attest mogelijk!)

 

Mutualiteit

Sommige ziekenfondsen betalen een deel van uw inschrijving terug. Afhankelijk van het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten, kan ik u al dan niet een attest meegeven.  Het is raadzaam dit even na te vragen bij uw ziekenfonds. 

Fiscaal attest

Yoga Yina is een erkend Gents opvanginitiatief. Op die manier kan je als ouder genieten van een belastingvermindering. De fiscale attesten worden op het einde van het kalenderjaar aan de ouders bezorgd. Er zijn leeftijdscriteria

Annulatievoorwaarden

Na overschrijving is de inschrijving definitief behalve als het yogakamp omwille van eventuele corona maatregelen niet zou mogen doorgaan, dan storten wij het bedrag uiteraard terug. Mocht je kind 5 dagen vóór aanvang van het kamp ziek worden, breng ons dan tijdig op de hoogte. Is je kind bij aanvang van het kamp ziek, mag een vriendje de plaats innemen.