Zomerkamp 2024 - lager onderijs


8 - 12 juli 2024


Het yogakamp is een combinatie van yoga, in de natuur zijn, knutselen, warmte, verbinding, ....  
Met de kleinschalige yoga- & creativiteitskampen van Yoga Yina en In 't Moment beginnen en eindigen we iedere dag  met kinderyoga om zo te ontdekken en te ervaren hoe we stress in ons lichaam kunnen verminderen.

Samen bewegen, samen plezier maken, samen tot rust komen, samen het eigen lichaam leren kennen én leren gebruiken is het doel. Door het beoefenen van kinderyoga zullen kinderen zich meer bewust worden van hun lichaam, emoties en gedachten. Fysieke spanningen verminderen, het lichaam wordt soepeler en sterker.

Elke dag knutselen we ook of zijn we op een andere manier creatief bezig. Het maakt ze vindingrijk, flexibel en het stimuleert een krachtige intuïtie.

Gedurende de week helpen we de kinderen groeien in het communiceren en respectvol werken/spelen/bewegen met elkaar. Sowieso staan gevoelens centraal - niet alleen het benoemen van gevoelens bij zichzelf en bij anderen, maar ook het begrijpen en aanvaarden van zowel leuke als minder leuke gevoelens. We maken kinderen bewust van hun kwaliteiten en talenten en deze te laten ontdekken bij zichzelf en bij anderen.

 

Daarnaast zullen we bij droog weer ook elke dag tijd nemen om in openlucht te spelen en minstens één (mindfulness) wandeling te ondernemen. 

 

Eén ding  is zeker en blijft een vaste waarde van het yogakamp: het wordt een kamp waarin de kinderen zichzelf kunnen zijn, en even niet teveel moeten nadenken om op een rustige manier plezier te beleven aan beweging. 

 

Het yogakamp wordt begeleid door  Nina, (kinder)yogadocente & ervaren mama, en Marissa, kinderpsychologe & (kinder)yogadocente

 

Dagprogramma

 

8u30 - 9u00:      Opvang (tekenen, spelen)

9u00 - 10u30:    Uitleg dagindeling - Zonnegroet

                             Yoga - knutselen - spelen

10u30:                 Tussendoortje (graag enkel fruit meegeven)

10u45 - 12u00:   Spelen - knutselen - Yoga

12u00 - 12u30:   Lunch

12u30 - 13u30:   Vrij spel

13u30 - 14u30:   Yoga - knutselen - spelen

14u30:                  Vieruurtje

15u00 - 16u00:   Spelen - knutselen - Yoga

16u00 - 16u30:   Opvang

16u30 - 17u00:    Betalende opvang (€ 5,- per dag)

 

Waar?

Parochiezaal Luchteren, Gavergrachtstraat 103a, 9031 Drongen

 

Voor wie?        

De kampen zijn hoofdzakelijk gericht naar kinderen van de lagere school (6-12 jaar). Een kleuter van de 3de kleuterklas wiens broer of zus naar de lagere school gaat en ingeschreven is, is zeker van harte welkom.

Groep van max 16 kinderen

 

Wat breng je mee?

 
  • Gemakkelijke kledij die vuil mag worden
  • Specifieke themagebonden zaken worden, indien noodzakelijk, in de week vóór het kamp per mail meegedeeld
  • Fruit voor in de voormiddag, een koek of stuk fruit voor in de namiddag
  • Lunchbox (kan in de frigo)
  • Waterfles

 

Prijs

Voor een yogakamp van 5 dagen betaal je € 185 inclusief verzekering voor de eerste inschrijving. Bij het inschrijven van broer of zus ontvang je 10% korting op de tweede (of derde) inschrijving.

 

Mutualiteit

Sommige ziekenfondsen betalen een deel van uw inschrijving terug. Afhankelijk van het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten, kan ik u al dan niet een attest meegeven.  Het is raadzaam dit even na te vragen bij uw ziekenfonds. 

 

Fiscaal attest

Studio Yina is een erkend Gents opvanginitiatief. Op die manier kan je als ouder genieten van een belastingvermindering. De fiscale attesten worden op het einde van het kalenderjaar aan de ouders bezorgd.

Annulatievoorwaarden

Na overschrijving is de inschrijving definitief behalve als het yogakamp omwille van eventuele corona maatregelen niet zou mogen doorgaan, dan storten wij het bedrag uiteraard terug. Mocht je kind 5 dagen vóór aanvang van het kamp ziek worden, breng ons dan tijdig op de hoogte. Is je kind bij aanvang van het kamp ziek, mag een vriendje de plaats innemen.