Vrouwendagen

 

We geloven in de kracht van vrouwen. We geloven in de kracht van iedere vrouw op zichzelf. Nog meer geloven we in de kracht die vrijkomt als vrouwen zich met elkaar verbinden, als vrouwen durven delen met elkaar.
Durven delen, durven vertellen over die dingen waar je je voor schaamt, waar je onzeker over bent. Over angsten, depressieve buien, over je dromen en je nachtmerries én over je worstelingen en successen.

Durven Delen

Misschien herken je jezelf hierin: een vrouw vertelt over haar angsten, over haar pijn, over het gevoel dat ‘het soms niet meer hoeft voor haar’.  Over dat ze soms schreeuwt tegen haar kinderen, misschien over dat ze soms een hekel heeft aan haar kinderen, aan haar man/vrouw, aan haar moeder…. Meestal durven vrouwen dat niet luidop zeggen, bang voor een oordeel, bang voor een blik van afschuw. Als een vrouw dit in een veilige omgeving wel zou kunnen delen, zou ze liefdevolle, zachte, warme blikken zien. Blikken vol medeleven en vol trots. Trots dat ze zo dapper is om te delen wat er ten diepste in haar leeft.

Wat een rijkdom

Wat een rijkdom, vrouwen om je heen, vrouwen om mee te delen. Vrouwen die je zien, die je steunen, die je erkennen en zich in jou herkennen. Vrouwen bij wie je je geliefd voelt, getroost voelt, gezien weet.

Kwetsbaarheid als grootste kracht

Het verschil zit in het zelf kwetsbaar durven zijn. Je kwetsbaarheid niet meer verschuilen achter een pantser, achter grappig zijn, leuk doen, aardig gevonden willen worden. Of juist achter stoer doen, jezelf overschreeuwen, het beter weten. Durf juist je kwetsbaarheid te laten zien. Laten zien dat je twijfelt, dat je soms worstelt en het soms ook niet meer weet.  Wat er dan gebeurt, is prachtig. Je kwetsbaarheid als je grootste kracht, die vrouwen om je heen ook opent, zodat ook zij dat pantser durven laten zakken en zichzelf durven laten zien. En dan kan het echte delen beginnen, het echte verbinden. En dan kan ook echte groei ontstaan. Groei van jou als vrouw, als moeder, als partner, als vriendin, als mens.

En nu jij!

Eén keer per seizoen organiseren we een Vrouwendag rond verschillende thema's.
Verbondenheid en veiligheid staan steeds op de eerste plaats. Elke vrouw is anders, elke vrouw is uniek, toch verbindt ons zó veel met elkaar. Laat je masker zakken, wees jezelf en laat je zien. Want je bent prachtig!


Meer info volgt nog, eerst dag zal op 11/3/2023 vallen